Altijd al meer willen weten over Karel Appel dan “Ik rotzooi maar wat an?”
Dat kan tijdens de lezing Appels en noten, een lezing over Karel Appel en muziek op zaterdagmiddag 9 april 2016 vanaf 15.00 uur in het prachtige pand `Historisch Joris’, Sint Jorisweg 2, Delft.
Karel Appel, de beroemdste Nederlandse beeldend kunstenaar van de 20ste eeuw, was een zeer veelzijdig man. Hij schilderde en tekende niet alleen, maar maakte ook beelden, van verschillende soorten materiaal en groottes, hij beschilderde keramiek, ontwierp glas in lood en maakte allerlei andere gebouwgebonden kunst. Hij ontwierp decors en kostuums voor theaterproducties, schreef gedichten, kon prachtig zingen en componeerde.
In de lezing Appels en noten wordt u meegnomen in dit enorm veelzijdige en productieve leven Karel Appel, waarbij u niet alleen veel over zijn leven en werk te weten komt, maar ook verrassend veel soorten muziek zult horen.
De meeste mensen weten wel dat Karel Appel een groot jazz liefhebber was, maar wat had hij met de muziek zoals die op zaterdagavond klonk in de Portugees-Joodse Synagoge in Amsterdam? En met de muziek van Anton Webern, die van Guus Janssen, Gustav Mahler, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini of Ralph Vaughan Williams?
Hoe dat zit en hoe dat klinkt, hoort en ziet u tijdens deze in meerdere opzichten kleurrijke lezing.
De lezing is een aanvulling op de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag, waar tot 17 mei 2016 een prachtig retrospectief van Karel Appel te zien is èn op de tentoonstelling in het Cobra-museum te Amstelveen waar vanaf 23 februari tot 15 mei 2016 de decors te zien zijn van twee producties die Karel Appel maakte voor de Nederlandse Opera.
De entree kost tien euro, te betalen aan de zaal. De lezing duurt twee maal drie kwartier, met een korte pauze. Na afloop van de lezing is er gelegenheid nog wat te drinken en na te praten. De toegangsprijs is inclusief drankje!
Reserveer hier uw toegangskaarten: